Всяка година наградите Ocean Photography Awards канят океански фотографи

...
  Всяка година наградите Ocean Photography Awards канят океански фотографи
Коментари Харесай

Снимка на два прегърнати пингвина спечели награда за океанска фотография за 2020

 
Всяка година премиите Ocean Photography Awards канят океански фотографи от целия свят да споделят своите най-хубави фрагменти, улавящи хубостта и великолепието на подводните и надводните екосистеми. „ Наградите за океанска снимка са празник на нашата красива синя планета, както и платформа за наблягане на многото неща, пред които е изправена “, написа екипът на OPA на своя уеб страница. Наскоро бяха оповестени спечелилите в тазгодишните награди Ocean Photography Awards и несъмнено, както постоянно, те не разочароват. Въпреки това, има един изстрел, който открадна изключително доста сърца тази година и завоюва премията на Общността за избор. Снимката, за която приказваме, е направена от немския фотограф Тобиас Баумгаертнер и снима два пухкави пингвина, които се утешават. 2020 несъмнено е година, изпълнена с катаклизми и непредвидени събития, само че тя ще бъде запомнена и с появавата на доста прочувствени и трогателни фотоси и видеа.
Всяка година премиите  на списание Oceanographic приканват фотографи от целия свят да споделят своите най-хубави фрагменти, улавящи хубостта и великолепието на подводните и надморски екосистеми.
" Наградите за океанска снимка са тържество за нашата красива планета, само че те са и платформа, която обръща внимание върху проблеми, пред които тя е изправена ", написа екипът на OPA на своя уеб страница.
Наскоро бяха оповестени спечелилите в тазгодишните награди за океанска снимка и несъмнено, както постоянно, нямаше разочарования. Въпреки това, един от фрагментите безусловно разтопи доста сърца и завоюва премията на Общността за избор.
 Най-доброто от Етюд-и-те на София в първокласен фотографски албум Най-доброто от " Етюд-и-те на София " в първокласен фотографски албум
Едва ли има софиянец, който да не познава паметната страница за градска снимка на Иван Шишиев – " Етюд-и-те на София ". Пет сни...


Снимката, за която приказваме, е направена от немския фотограф Тобиас Баумгаертнер и демонстрира два пухкави пингвина, които се утешават взаимно в обща прегръдка над хоризонта на Мелбърн, Австралия. А историята им е сърцераздирателна.
По-светлият пингвин е възрастен женски, чийто сътрудник е умрял тази година. По-тъмният е по-млад мъжки, изгубил половинката си преди две години. Биолозите са ги следвали, до момента в който се срещат всяка вечер, с цел да се утешат. Стоят с часове дружно и следят танцуващите светлини на близкия град.

View this post on Instagram

 В търсене на съвършения кадър през обектива на Владислав Терзийски (ВИДЕО) В търсене на съвършения кадър през обектива на Владислав Терзийски (ВИДЕО)
Владислав Терзийски е един от най-хубавите и харесвани български фотографи. Страниците му в обществените мрежи имат хиляди почитатели,...
На пристанището Сейнт Килда в Мелбърн има колония от към 1 400 приказни пингвина, най-малкият тип пингвини със междинна височина единствено 33 см. Колонията се следи от доброволци.
Фотографът прекара три нощи с колонията на пингвините, преди да успее да улови тази фотография, споделя самият Тобиас пред BBC.
„ Нямах право да употребявам никакво осветяване, а дребните пингвини непрестанно се движеха, триеха плавниците си по гърбовете си и се почистваха, в действителност беше мъчно да се направи фотография “, сподели той. " Но в един хубав миг имах шанс и я направих ".



Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР